Залучення молоді до формування стратегії розвитку територій є запорукою того, що молоді люди залишаться жити і працювати в Україні, – таку думку висловив на сьогоднішній онлайн-конференції «Стратегічна сесія 2030: область-Вінниця-громади» голова Студентської ради Вінниччини у 2017-2019 рр. Олександр Мельник.

Якщо молодь не стоїть осторонь стратегічного планування, якщо молодих фахівців запрошують до реалізації реформи самоврядування, до практичних заходів в рамках децентралізації, то можна бути впевненим, що ці люди захочуть жити в Україні, у тому середовищі, яке вони самі спланували й облаштували, – вважає молодіжний лідер.

На думку активіста молодіжної громади, варто братися до роботи невідкладно, долучившись до команди Володимира Гройсмана, яка й ініціювала створення нової стратегії розвитку краю.

Не варто очікувати завершення формальної євроінтеграції України, щоб облаштувати європейські умови життя у своєму місті. Треба розбудовувати європейський регіон навколо себе вже зараз, і досвід Вінниці свідчить, що це можливо, – переконаний Олександр Мельник.

Нагадаємо, 11 червня на онлайн-платформі ZOOM відбулася конференція «Стратегічна сесія 2030: область-Вінниця-громади» за участі Володимира Гройсмана, Сергія Моргунова, Валерія Коровія, лідерів місцевого самоврядування, представників підприємців, аграріїв, сфери медицини та культури, молодіжних лідерів.

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах