Сьогодні, 25 червня, “Молодіжний резерв” офіційно стартував. Його ініціатор – Олександр Мельник, якого двічі обирали головою Студентської ради Вінниччини, згуртував довкола проєкту активну вінницьку молодь.

Запуск проєкту розпочався з онлайн-конференції “Молодь в життті громад”, до якої приєднались близько 300 учасників. Це молодіжні лідери, студенти, підприємці-початківці, дівчата та хлопці, які вже мають досвід роботи у виконавчій владі, органах місцевого самоврядування. Участь в онлайн-заході взяв український політик, вінничанин, двічі мер міста Володимир Гройсман. Також до діалогу з молоддю долучився і чинний Вінницький міський голова Сергій Моргунов. 

Володимир Гройсман, який свого часу був наймолодшим депутатом Вінницької міської ради, а у 27 років – обраний мером Вінниці, розповів молоді свою історію успіху. Які амбітні плани він ставив перед собою, а головне – як йому вдавалось доводити до кінця усе задумане, досягати високих цілей навіть тоді, коли він тільки починав свою кар’єру, коли ще не мав досвіду і підтримки сильної команди.

“Я згадую про те, як я розпочинав свій шлях в політиці і робив я це в 24 роки, коли прийняв для себе рішення, брати участь у перших виборах до міської ради міста Вінниці. Мотивація була одна – я дивився навкруги, на те, що відбувається і сам собі говорив про те, що я не хочу жити в такому безладі, не хочу жити в цій байдужості. Я хотів щось змінити. І, насправді, це був такий цікавий і дуже складний досвід. Уявіть це був 92-й рік, ти висуваєш свою кандидатуру і виходиш на вибори до міської ради, а з тобою йдуть дорослі, досвідчені люди, які вже були у міській раді, займали серйозні посади. І тут ти приходиш і говориш: я хочу щось змінити, хочу, щоб ми разом вирішили багато проблем, які не вирішуються. І ти проходиш шлях від скептичного відношення до того моменту, коли в тебе починають вірити”, – розповів Володимир Гройсман.

Він зазначив, що величезну роль в становленні кожного молодого політика, відіграє команда, в яку він потрапляє на старті своєї кар’єри.

“Я бачив, як багато молодих людей приходили у владу на різних рівнях, але за відсутності досвіду, за відсутності підтримки, за відсутності командності там, куди вони приходили – молодим людям не давали розкритись, не давали можливості себе реалізувати. … Нам вдалось сформувати хорошу команду, яка базується на принципах і мололдості, і досвіду. Але я переконаний у тому, що з вашим включенням в цей процес, ця команда стане ще сильнішою”, – наголосив політик. 

Володимир Гройсман зазначив, що молодь особливо потрібна в громадах, які нині перебудовуються, об’єднуються і невдовзі будуть готові активно розвиватись. Однак, за його словами, для ефективної роботи в громадах, кожна з них повинна мати власну “дорожну карту” розвитку – Стратегію-2030. Він запросив усіх учасників конференції до обговорення і напрацювання таких документів на рівні Вінницької області та усіх громад регіону. За словами Володимира Гройсмана, вони стануть спільним планом дій, головним завданням на найближчу десятирічку і допоможуть громадам якісно розвиватися.

“У нас має бути план. У 2010 році ми з командою сформували в місті Стратегію, яка отримала назву “Вінниця-2020”. Сьогодні я можу точно сказати, що саме ця стратегія, як план дій, не була формальною стретегією, як ми знаємо  99,99% в Україні, а це була реально жива стретегія, яка дозволила Вінниці вийти в лідери в Україні по якості життя. Ми маємо це зробити і у всій Вінницькій області. В кожній громаді має бути чіткий план, який ми будемо виконувати, який буде спиратись на інтереси людей, і який приведе нас до успіху”, – наголосив він.

Гройсман повідомив учасників конференції, що нині стоїть завдання – сформувати пул молодих людей, яких він з командою, приведе у владу.

“Від того, на скільки ви будете активними, на скільки ви будете включені в процес прийняття рішень – від цього, в тому числі, і залежатиме, якою буде Україна…. Я вважаю, що кроки, які ми робимо сьогодні щодо формування молодіжного проекту, щодо  приводу молоді у владу, є дуже важливими. В кожній громаді ви потрібні. Потрібна ваша енергія, ваш досвід, ваше сумління, ваше бажання перетворень. …Я звертаюсь до вас, щоб ви були активними, щоб ви дуже чітко для себе визначил цілі. Те, що ми з вами зараз започатковуємо має дуже важливе значення. Хочу вам скзати, що це не просто якась формальна історія. Я б дуже хотів, і є повне розуміння в нашій команді, що ми маємо забезпечити ваш прихід уже зараз, на цих місцевих виборах, в місцеві ради, в обласну раду для того, щоб ви уже були активними учасниками політики. …Я би дуже хотів, щоб кожен з вас був успішним, бо ваш успіх – це успіх України”, – резюмував Володимир Гройсман. 

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах