Під час зустрічі в Понорниці голова Чернігівської обласної партійної організації  «Українська стратегія Гройсмана» Андрій Прокопенко відверто обговорив з людьми ситуацію в країні, області та громаді.

“В країні різко погіршується ситуація у всіх сферах і, очевидно, що чинний Уряд не може з цим впоратись. Люди хочуть змін та цікавляться як скоро відбудуться президентські та парламентські вибори. Вірять, що саме Володимир Гройсман може покращити життя українців та зробить нашу країну економічно сильною!”, – говорить Андрій Прокопенко.

В Понорницькій громаді Чернігівської області створено партійну організацію «Української стратегії Гройсмана»

Серед питань, які непокоять людей та були ними озвучені, зокрема, зростання цін на харчові продукти. Підприємці та керівники висловили стурбованість через зростання ціни на газ, яка тягне суттєве підвищення собівартості продукції. До прикладу, представники хлібопекарської галузі, які також долучилися до зустрічі, сказали, що змушені найближчим часом підняти ціни на хліб. Але люди і так на межі і через високу ціну будуть змушені відмовляти собі навіть в хлібі.

Голова Понорницької партійної організації «Українська стратегія Гройсмана» Ольга Кунтиш підкреслила, що Понорницька громада була створена на завершальному етапі об’єднання і на міжбюджетні відносини вона перейшла лише з 2021 року. Це період, коли на місця передали більшість повноважень, а надходження місцевих бюджетів опинились під загрозою. Це позбавило громаду багатьох вигод і фінансових надходжень до місцевого бюджету.

В Понорницькій громаді Чернігівської області створено партійну організацію «Української стратегії Гройсмана»

Голова Понорницької партійної організації «Українська стратегія Гройсмана» Ольга Кунтиш

“Якщо громадам не вдасться зберегти свій фінансовий ресурс, а формули розрахунку державних субвенцій не враховуватимуть особливості областей, реформу децентралізації буде провалено. Вважаю, що в даний момент ми повинні об’єднуватися задля відстоювання інтересів громад і людей, які в них проживають. Адже якими б сильними управлінцями не були керівники громад, більшість важливих питань вирішується на загальнодержавному рівні”, – наголосила Ольга Кунтиш.

Ми у соцмережах