Усі розмови про надання Україною особливого статусу чи автономії для  окупованих територій Донецької і Луганської областей, а також всі вимоги до України щодо ухвалення відповідних законів – це наслідок некомпетентної політики чинної влади, яка в грудні 2019 року «хотіла подивитися в очі (Путіну)» під час саміту нормандського переговорного формату в Парижі. Про це в ефірі «Україна 24» сказав представник політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Вадим Черниш.  

«Трохи переграли українську делегацію в 2019 році в грудні. Записали  умови статусу, особливого порядку і тепер вимагають погодити купу законів, як формат цього «особливого статусу». Це була політична помилка. Ми розплачуємося за саміт, де хотіли «подивитися в очі». Це наслідок непродуманих і непрофесійних дій», – сказав Черниш.

Він нагадав, що в Мінських домовленостях згадок про автономію для Донбасу – немає, є особливий порядок місцевого самоврядування і згадування децентралізації. «Але ніяка не автономія», – додав Черниш.

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах