Прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман очолив Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб і назвав його ключовими завданнями допомогу переселенцям та підтримку економіки. Про це він сказав під час засідання Штабу.

Нагадаємо, Координаційний штаб був створений за сприяння міської та обласної влади Вінниці. Обласний центр є одним із ключових гуманітарних хабів країни з огляду на прийом біженців та відправку гуманітарних вантажів на Схід та Південь. Пропозицію очолити Штаб зробили саме Володимиру Гройсману, як досвідченому управлінцю і державному діячеві, який досконало володіє ситуацією в економіці як Вінницької області, так і країни в цілому. Ефективна координація гуманітарних та економічних ланцюгів стане запорукою збереження і відновлення можливостей українських регіонів.

Коментуючи подальші плани, Володимир Гройсман наголосив: “У Вінницькій області багато чого зроблено для потреб армії, біженців. Але постає питання про системну роботу, яка має бути скоординована з іншими регіонами України. Для нас важливо максимально ефективно використовувати наші можливості, покращити адресність та прозорість допомоги. Фактично координаційний штаб буде працювати у трьох напрямках. Перший – гуманітарні питання. Другий – робота з біженцями. Третій – це економічні питання, які теж потребують міжрегіональної координації: розміщення підприємств, працевлаштування людей, які перемістились з тих чи інших територій. Діяльність гуманітарного штабу буде спрямована, зокрема, на підтримку зусиль Президента та Уряду».

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах