Росія сьогодні провокує глобальні кризи – безпекову, енергетичну, продовольчу, наслідки яких відчувають і відчуватимуть не тільки в Європі, а по всіх континентах, включаючи віддалені країни на кшталт Індії. Про це в інтерв’ю індійському телеканалу Republic TV India сказав прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

«Росія зараз – це генератор криз. Безпекової, енергетичної, продовольчої. Продовольча криза вдарить зараз в тому числі і по Індії», – зазначив Гройсман.

За словами політика, хибно думати, ніби Росія готова запропонувати сприятливі умови співпраці різним країнам світу. Насправді, росіяни, а особливо посланці кремлівського очільника Путіна, займаються пошуком тих, хто рятуватиме їх від удару санкцій. Навіть той факт, що зараз Росія пропонує Індії дешеву нафту, веде перемовини на рівні голів зовнішньополітичних відомств і не заперечує проти посередництва Індії по мирних перемовинах між Україною і Росією, не має ввести індійське керівництво в оману.

«Російська нафта – кривава, – наголосив Гройсман. – А в питанні посередництва треба розуміти: можна бути посередником, але точно не адвокатом диявола, яким є сьогодні Путін. Індія, як демократична країна, має стати на сторону добра і не тиснути руки представникам диявола».

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах