Європейський союз має негайно ввести повне ембарго на російські нафту і газ, а також запровадити нищівні санкції проти російської економіки, побудованої на крові українців. Про це в ефірі радіо «Місто над Бугом» (Вінниця) сказав прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

За його словами, мляві і беззубі спроби налагодити діалог з російським очільником путіним, привели до Третьої світової, яка вже розпочалася. І ключове завдання українців – перемогти. Зробити це можна за умови знищення наступального потенціалу путіна – і тут українці демонструють світу приклад, а також шляхом запровадження економічних санкцій з боку Заходу.

«І якби ми не говорили з ними про це всі ці роки!  Я завжди говорив (про санкції), на всіх доступних майданчиках. А мені відповідали: давайте не будемо дратувати путіна. Ми все контролюємо. І що? Доконтролювалися? Третя світова війна, яка вже почалася, локалізована завдяки ЗСУ. Але треба відбити навалу і знищити її потенціал. Санкції мають бути більш жорсткими, – сказав Гройсман. – Треба вводити ембарго і на нафту, і на газ. Усі мають заплатити свою ціну, інакше втрати будемо нести ми, українці!..  Діалоги з Путіним стали діалогами слабкості. Діяти треба жорстко і предметно. Важка зброя, літаки – вони вже мають бути на передовій! Ми ж не просто так говоримо про закрите небо! У нас сотні й тисячі обстрілів ракетами і авіацією. Між іншим, тими ракетами і авіацією, які були побудовані вже в період санкцій (з 2014 року). І це також треба розуміти! Світ має переглянути принципи колективної безпеки».

За словами Гройсмана, путіна треба позбавляти влади – це так само стане способом припинити злочини проти людства. Російський очільник йде до свого Нюрнберга, як свого часу йшли Гітлер і його поплічники. Ніхто у світі не вибачить за вже розвалені українські міста, вбитих дітей, закатованих мирних жителів.

«На мій погляд, суспільства західних країн, часом, на сто голів вищі за деяких їхніх лідерів. Суспільства вимагають рішучих дій. Люди виходять на протести, а у лідерів, здається, не вистачає стрижня, вони бояться, вони не підготовлені до дій в різні часи, – сказав Гройсман. – Між тим,  немає двох думок щодо підтримки добра і зла, і тут немає дискусій. Те, що путін хотів розколоти ЄС і НАТО – це факт. І спроба умиротворення його – це шлях в нікуди. Не можна  стояти на порозі знищення людства. Агресора треба зупинити».

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах