Нинішні події на Донбасі і в цілому війна в Україні – це продовження загарбницьких дій путіна, розпочатих ще в 2014 році, сказав в інтерв’ю польському виданню «Супер Експресс» прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.
«Те, що ми бачимо сьогодні на Донбасі, – це продовження того, що там відбувається з 2014 року, коли путін вторгся на Схід України. Відтоді ми повторюємо, що путіна треба зупинити, бо він вбивця, подільник, ворог нашого світу – світу демократії та свободи. Західні політики цього не розуміли, ховали голову в пісок і їхня слабкість стала причиною посилення путіна. Те, що сьогодні відбувається в Україні, є простим наслідком того, що він не зазнав нищівних втрат, зокрема економічних, після агресії проти нашої країни у 2014 році. Звичайно, путін зосередив свої сили на південному сході України, він окуповує частину нашої території, але я не сумніваюся – перемога буде на нашому боці», – відзначив Гройсман.
Він наголосив, що переможцями в цій війні буде не тільки Україна, а й весь цивілізований світ, який сьогодні стоїть на стороні добра і світла. «Я пам’ятаю, що коли я став віце-прем’єр-міністром у 2014 році, у перші дні свого кабінету я відвідав Варшаву. Я зустрівся з Радославом Сікорським (на той час голова МЗС Польщі). Ми говорили про майбутнє України. Про реформи, побудову добре функціонуючої демократичної держави. Радослав тоді мені сказав, що треба готуватися, перш за все, до захисту Києва, бо це була б мета Путіна. Поляки, як і ми, чудово розуміли, куди прямує росія, – сказав Гройсман. – І ми, європейці, виграємо цю війну. Питання лише в тому, скільки життів забере вбивця путін перед смертю. Але я знаю одне – ми, цивілізовані народи Європи, повинні разом перемогти Путіна, як ми разом перемогли Гітлера 80 років тому. Як і тоді, тепер спільна перемога над варварами гарантуватиме міцний мир у Європі».

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах