Народи Європи, які вже зараз єдині у своєму сприйнятті війни росії проти України, мають вимагати такої ж єдності і рішучості від своїх лідерів. Будь-яка мякість, пошук діалогу з путіним, намагання знайти компроміси призведуть лише до одного – бомбардування європейських столиць і намагання кремля захопити ще й території європейських держав. Про це в інтерв’ю польському виданню «Супер Експресс» сказав прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

«Я хотів би звернутися до людей Франції та Німеччини, лідери яких виявляють нерішучість щодо варварства путіна – виходьте на вулиці, протестуйте, змушуйте своїх політиків робити більше, щоб допомогти нам перемогти росію. Інакше за мить вони (Франція й Німеччина) можуть опинитися під обстрілом російських ракет. Після 2014 року ми опинилися в зовсім іншому світі, який ніколи не буде в безпеці з путіним при владі та імперським божевіллям, в яке він занурив росію», – сказав Гройсман.

На його переконання, путін сподівався залякати українців, щоб ті стали вимагати від влади миру за будь-яку ціну. Однак сталося протилежне. «Те, що ми побачили в Бучі, Гостомелі, Ірпені і те, що побачимо в Маріуполі, ми сприймаємо як особисту трагедію для кожного з нас. Ми ніколи не пробачимо цього росіянам. Це має дійти до всіх тих фашистських варварів, які думають, що можуть безкарно вбивати та гвалтувати. Україна зробить все, щоб знайти і покарати вас. Ми знаємо, хто ти, ми знаємо твоє ім’я і де ти живеш. Ви всі будете відповідати за свої злочини. Я знаю настрої в українських службах, армії, знаю соціальні настрої – ми всі прийняли внутрішнє рішення, що, як і Ізраїль, не заспокоїмося, поки не покараємо вас. Око за око, – наголосив Гройсман. – І жодних  ярмарків з українськими територіями не буде. Віддати бандиту, дегенерату і фашисту те, за чим він прийшов, і додатково мотивувати його, показати, що він може досягти бажаного шляхом зґвалтування та вбивства? Зрештою, це було б заохоченням для путіна продовжувати свої завоювання – у Польщі, країнах Балтії та Фінляндії. Якщо хтось із західних лідерів очікує, що Україна віддасть якусь частину своєї території росії, їм слід спочатку подумати, яку частину своєї країни вони готова віддати путіну».

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах