Очільник Кремля путін використовує загрозу голоду і продовольчу кризу, що насувається через війну в Україні, як шантаж і так намагається добитися зняття економічних санкцій з РФ. Але це неприйнятно для цивілізованого світу. Про це в ефірі телеканалу «Київ» сказав голова виконавчого комітету політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана», член робочої групи державного управління Національної ради з відновлення України, міністр Кабінету міністрів (2016-2019) Олександр Саєнко.

«Путін використовує продовольчу кризу, як шантаж, і намагається говорити про те, що ЄС і США мають зняти санкції з росії, аби вивезти українське зерно. Ця пропозиція неприйнятна. І тут є два варіанти: або росія забирає свої війська, або Захід постачає важку зброю, ракетні системи, і ми  звільняємо свої порти самостійно», – сказав Саєнко.

Він зазначив, що ситуація з продбезпекою і в Україні, і у світі – складна. Очевидні і високий рівень інфляції, і зміна логістичних ланцюгів. За словами Саєнка, переформатування саме логістики вже відбувається, але важко сказати, наскільки швидкими будуть ці процеси.

Політик наголосив, що нова логістика може стати новою можливістю для розвитку бізнесу, який поряд з міжнародною допомогою є і має залишатися головним інвестором в українську економіку, а отже джерелом ресурсів для вирішення не тільки завдань сьогодення – у соціальному і військовому плані, а й подальшого відновлення країни після перемоги.

«Причому тут треба говорити не стільки про відновлення, скільки про певну модернізацію і навіть перезаснування країни, – наголосив Саєнко, пояснивши, що таке перезаснування – це формування справедливих інституцій, чесних судів, реальна боротьба з корупцією і справді вільний ринок для чесного бізнесу.

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах