Рада з економічного відновлення України запросила Володимира Гройсмана взяти участь у напрацюванні інноваційних рішень для подолання економічних викликів. Лідер партії «Українська стратегія» та Прем’єр-міністр України (2016-2019) в межах роботи Ради поділиться стратегічним баченням та реальним досвідом вирішення коротко- та довгострокових проблем.

«Мені приємно, що мене запросили долучитися до роботи цієї Ради. Переконаний, що вона напрацьовуватиме пропозиції, які можуть бути корисними для України , орієнтуючись на реальну ситуацію на місцях», – прокоментував новину Володимир Гройсман.

Консультативна рада для розробки інноваційних економічних концепцій на підтримку відновлення зруйнованої війною економіки України (CERUA) працюватиме на базі Інституту миру та безпеки при Університеті Ковентрі (Велика Британія). Рада запросить науковців і експертів з питань політики з усього світу з досвідом у повоєнній економіці та відновленні.

Директор Ради, професор Метт Квортруп, сказав: «Наша мета полягає в тому, щоб зібрати найкращі ідеї для вирішення питань, безпосередньо актуальних зараз, а також зробити деякі корисні практичні висновки на майбутнє»

Рада, зокрема, розглядатиме питання на місцевому муніципальному рівні, а також макроекономічні виклики, викликані наслідками російського вторгнення в Україну.

«Війна по-різному впливає на різні частини країни, і ми повинні визнати, що рішення повинні враховувати це. Міста, які знаходяться під російською окупацією, або зруйновані, як Маріуполь, потребуватимуть рішень, значно відмінних від, наприклад, Львова, який, на щастя, значною мірою був позбавлений найгірших наслідків війни», – додав Володимир Гройсман.

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах