Росія зобов’язана відшкодувати не лише матеріальні збитки. Компенсації повинна отримати кожна українська родина, яка втратила рідних. Про це в ефірі «Україна 24» сказав Володимир Гройсман, лідер парії «Українська Стратегія» й Прем’єр-міністр України (2016-2019).

«Важливо створити систему оцінки збитків, які росія наносила і в тому числі має бути компенсація росією для тих родин, які втратили своїх рідних і близьких. Це мають бути стійкі репарації, які отримають люди», – наголосив політик.

Водночас, Гройсман переконаний – Україна репарації отримає. Так, як і Німеччина свого часу відшкодовувала збитки після  Другої світової, або ж Ірак виплачував репарації Кувейту. Але цьому передуватиме серйозна юридична робота.

«Все буде заплачено по повній. Але звісно це величезна юридична робота. Робота щодо пошуку й арешту блокування активів Росії закордоном, за межами Росії. Вони мають бути чітко ідентифіковані. Зараз по багатьох країнах вже прийняті рішення щоб блокувати майно, рахунки…», – зауважив Володимир Гройсман.

Але вважати заблоковане майно й рахунки перемогою – зарано, зауважує лідер «Української стратегії». Далі мають бути відпрацьовані окремим напрямком всі юридичні мезанізми, як ці кошти будуть конфісковані в росії і передані Україні.

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах