Навколо України будуватиметься подальша політична ситуація і в Європі, і в Америці. Про це сказав Євген Нищук, голова Івано-Франківської обласної організації та член політради політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» в інтерв’ю виданню ЦЕНЗОР.НЕТ. Від початку війни Нищук захищає Україну. Спершу в лавах територіальної оборони, а нині – в ЗСУ. 

“Ми змінили хід історії. Може, ми якраз рятуємо світ від глобальної катастрофи. Бо сто відсотків, що за посилом “Київ, Україну ми візьмемо за три дні-тиждень” далі б послідували взяття Польщі чи країн Балтії. Ми практично стали форпостом, живим щитом…” – сказав Нищук. 

Народний артист, голос Майдану, політик, а нині і воїн переконаний: з Перемогою Україна не лише поверне усі свої території, а й отримає можливість постати в сучасному світі державою, в яку захочуть їхати та в яку будуть інвестувати: «Нарешті ніхто не плутає, де Україна, а де росія чи інші країни. Всі тепер пізнали і зрозуміли, хто така Україна. У нас відкриті можливості, ми можемо зараз у фаховій колаборації працювати з будь-якою країною, з будь-якими компаніями і з будь-якими людьми. Нам треба зараз бути відкритими для усього світу, при цьому зберігаючи свою ідентичність та самобутність».

Водночас Євген Нищук наполягає: жорстокість і цинічність росії не залишає місця для компромісів чи дискусій стосовно культури окупанта. «Зазвичай я толерантна людина. Але зараз більш категоричний і вважаю, що по багатьох напрямках, зокрема, і по літературі, ми повинні жорстоко позбуватися “російщини”. Жорстко та категорично!» – відповів він на питання стосовно присутності російської культури в українському просторі.

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах