Справжнє лідерство – така відповідь має бути на російську агресію. Про це сказав прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман під час онлайн виступу на Щорічному форумі Університету Ковентрі, присвяченому питанням глобальної безпеки та миру. Захід пройшов у Великій Британії.

«путін хоче показати «лідерство» своїм зазомбованим громадянам. Він хоче наганяти страх. Але насправді діє з відчаю – воює проти людства, воює з дитячими майданчиками, житловими будинками й електростанціями. І відповіддю на цю агресію має бути справжнє лідерство. Як глобальне, так і всередині України», – сказав Володимир Гройсман.

Політик наголошує, що глобальне лідерство полягає у тому, щоб не займатись умиротворенням агресора і не дати жодного шансу втомі світу від війни. Лідерство всередині країни, за словами Гройсмана, це згуртованість і пауза для політичних амбіцій: «Загалом згуртованість дуже важлива і для процесу відбудови країни. В цьому питанні точно немає місця для політичної конкуренції».

Звертаючись до учасників Форуму, лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» також закликав усвідомити світ, що справжнім ворогом демократії завжди був авторитаризм.

«До 1990 року демократії протистояв комунізм. Після 11 вересня 2001 – тероризм. Час усвідомити, що справжнім ворогом демократії завжди є авторитаризм…Згуртованість і лідерство світу, що базується на демократичних цінностях, є одним із шляхів знищення авторитаризму», – сказав Володимир Гройсман.

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах