«Заяви лідерів у Швейцарії вселяють надію, що вони нарешті починають думати як українці і точніше оцінювати глобальні наслідки запізнілих рішень щодо російської агресії», – переконаний премʼєр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман. Свою позицію він висловив, взявши участь у дискусії Київського безпекового форуму за участю послів держав G7 та посла ЄС в Україні щодо підсумків Саміту миру у Швейцарії та Саміту G7.

Гройсман відзначив позитивні сторони спільного комюніке лідерів G7, зокрема – початок використання заморожених російських активів для підтримки української економіки та чіткі сигнали тим, хто допомагає Росії обходити санкції, особливо Китаю, що ціна такої поведінки зростатиме.

«Ця війна більше не має розглядатися тільки як війна України, бо це війна вільного світу!», - Володимир Гройсман

Володимир Гройсман вважає, що риторика союзників поступово еволюціонує, однак наголошує: «Поки світ не буде повністю відданий пошуку сталого рішення, нічого не зміниться».

У своєму аналізі, опублікованому на власній фейсбук-сторінці, Гройсман нагадує про нещодавнє святкування 80-ї річниці висадки в Нормандії (D-Day – День Д). «Сьогодні нам потрібен новий День Д, – пише Гройсман. – Ця війна більше не має розглядатися тільки як війна України, бо це війна вільного світу!»

«Ця війна більше не має розглядатися тільки як війна України, бо це війна вільного світу!», - Володимир Гройсман

Володимир Гройсман підсумовує: «настав час для наших союзників зробити наступний важливий крок і усвідомити, що не Україна має виграти війну, а МИ разом повинні боротися як команда, перемогти та завершити війну стійким миром, заснованим на базових принципах міжнародного права».

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах