Восьмого травня весь цивілізований світ відзначає День перемоги над нацизмом, повторюючи важливе для кожної цивілізованої людини «never again» – «ніколи знову». Росія святкуватиме 9-го травня. Але що саме, – ставить питання прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

«Що саме вони святкують? Більше 20 тис. втрачених життів своїх солдат? Тисячі зґвалтованих і вбитих невинних українців? Більше 200 вбитих українських дітей? Чи депортацію українців в Росію? Коли світ каже «never again» або «ніколи знову», росіяни повторюють найгірші злочини в історії людства і пишаються цим», – наголосив Гройсман у своєму відео, опублікованому на сторінках політика в соціальних мережах.

Українцям, на відміну від росіян, є ким і чим справді пишатися: нашими збройними силами, волонтерами, міжнародними партнерами, впевнений Гройсман.

«Ми всі повинні пишатися тим, що Україна вже два з половиною місяці дере росії дупу. Весь світ на стороні добра і лише разом ми доведемо справу до кінця. Ми маємо разом зупинити зло, щоб воно далі не розповзалося світом, – сказав Гройсман. –  9 травня наші  друзі з європейських країн відзначають День Європи. Для України цей день також має бути святом європейської солідарності. А для росіі 9 травня назавжди повинно стати днем російської ганьби»

Читайте також

Більше новин

Ми у соцмережах