Швидка і ефективна вакцинація населення від КОВІД-19 із забезпеченням повного доступу всіх охочих до щеплення, веденням обліку провакцинованих і формуванням щоденного плану вакцинацій – це єдина передумова і єдине рішення для захисту українців і відкриття економіки. Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» сказав лідер політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман.

«Вакцинація дасть можливість відновити економіку. І якщо цим питанням правильно займатися і управляти – економіка дасть можливість підтримати людей. Це головне, – наголосив Володимир Гройсман. – Зараз всі мають об’єднатися і кожен зробити своє – Уряд, політики, люди… Впевнений, потрібно негайно скликати засідання Уряду, адже саме Уряд приймає рішення по бюджету, розподілу. Треба представити країні щоденний чіткий план по тих контрактах поставки вакцин, про які нам розповідають. Треба донести цей план до кожної громади, щоб громади так само могли планувати свої дії».

Володимир Гройсман нагадав, що з таким закликом він звернувся до влади ще кілька тижнів тому, і пояснив свою наполегливість простою математикою. Якщо влада хоче вакцинувати 70% населення, а це 24 млн українців, треба щодня щепити не менше 270 тис. людей. Натомість в Україні маємо лише близько 870 тис. доз вакцин, з яких використано ледь половину. При чому парадокс в тому, що люди, які можуть щепитися, з різних міркувань не поспішають цього робити, а ті, хто бажає вакцинуватися – стоять у черзі додатку «Дія» і доступу до вакцини не мають. Це, за словами Володимира Гройсмана, повний бардак. І будь-які пропозиції «або не чують, або не хочуть чути, або їм все одно».

«Я не хочу вірити, що все одно. Значить, це просто некомпетентність і непрофесійність урядовців, – підкреслив Володимир Гройсман. – У нас локдаун за локдауном, кінця і краю не видно. Економіка закрита, повна невизначеність, діти в школу не ходять – вони втрачають період навчання, якість навчання буде втрачатися. Тут маємо величезні виклики».

Ми у соцмережах