На українську землю треба запрошувати вірних партнерів і тих, хто підтримує Україну, а не Володимира Путіна – віроломного ворога України, варвара, який стоїть біля наших воріт і готовий принести біль і страждання. Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» сказав лідер політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман, коментуючи пропозицію президента Зеленського зустрітися з Володимиром Путіним на Донбасі.     

«Путін – віроломний ворог України, який стоїть біля наших воріт. Не можна відкривати ворота, пропонувати, щоб Путін зайшов на нашу територію і когось до чогось надихав. Він може тільки підірвати Україну і принести нам біль і страждання, – сказав Володимир Гройсман. – Запросити в Україну треба наших союзників, наших друзів – президента Байдена, канцлерку Меркель та президента Макрона, щоб вони на українській землі висловили свою позицію підтримки України, підтримки нашої територіальної цілісності. Це був би адекватний крок».

Володимир Гройсман наголосив, що військова загроза з боку України – реальна. І керівництву України треба виробляти адекватні рішення щодо ймовірної реакції. «Окремо треба подякувати Президенту Байдену, якого знаю особисто. Він займає чітку і жорстку позицію. І я в ній не сумнівався, – зазначив Володимир Гройсман. – Але Кремль заяв не чує! Саме тому треба продовжувати чітку санкційну політику. Вона має бути синхронізована: США та ЄС мають одночасно вводити однакові санкції проти країни-агресора, яка віроломно вторглася в Україну, анексувала Крим… В Європі мають зайняти чітку позицію щодо енергетичної зброї. Мова про «Нордстрім-2».

За словами Володимира Гройсмана, російський газотранспортний проект має на меті ввести в залежність Євросоюз і знищити українську газотранспортну систему, яка працює стабільно. «Треба зробити все, щоб лідери (цивілізованого світу) приїхали в Україну. Тут нема що робити варварам і нашому ворогу! Над цим треба почати працювати», – наголосив Володимир Гройсман.

Ми у соцмережах