Депутати міської ради Первомайська (Миколаївська область») з подачі активістів та депутатів політичної партії «Українська стратегія Гройсмана»  ухвалили прогресивне рішення – визнали котів, що проживають в місті, частиною міської екосистеми, а отже гарантували їм можливість захисту, вільного проживання і збереження здоров’я.

Саму ідею захисту чотирилапих запропонувала активістка, членкиня партійного осередку «УСГ» в Первомайську Анна Осітковська. Вона створила відповідну петицію на Платформі електронної демократії і заручилася підтримкою 253 жителів при достатній підтримці в 250 людей.

«Ми прагнемо Європейської інтеграції і разом маємо зробити все можливе, щоб Первомайськ на рівні з Києвом (де така ініціатива міста набрала необхідну кількість голосів) стала прикладом сучасного цивілізованого Європейського міста!», – зазначила авторка петиції.

Депутати дослухалися до містян і ухвалили рішення. Відтепер кошенята Первомайська – повноправні мешканці міста і мають всі шанси стати такою ж його принадою, як коти у Стамбулі чи інших містах.

Ми у соцмережах