Із квітня 2021-го року команда політичної партії «Української стратегії Гройсмана» в Первомайській громаді на Миколаївщині активно підіймає тему корупції та фактів вимагання від медичного персоналу місцевого пологового будинку. За словами мешканок громади проблема існує більше 20-ти років. Раніше усі питання, пов’язані з цим замовчувалися в тому числі й місцевою владою.

Голова фракції ПП «УСГ» в Первомайській міській раді Євгеній Нотевський на 13-му засіданні ради намагався підняти дане питання, але й тоді в нього забрали законне слово для виступу. «Ми не зупинилися після того, ми подали позов до суду щодо неправомірних дій місцевої влади. Також продовжили збирати заяви від постраждалих матусь і відправили листа до прокурора області, за фактом чого відкрито кримінальне провадження, – зазначає депутат Нотевський та підкреслює, – Сьогодні про корупцію в пологовому будинку громади ніхто не забув! Я дуже вдячний журналістському центру розслідувань за їхній сюжет «Подвійна бухгалтерія» пологового будинку, який вийшов днями по регіональному телебаченню Суспільне. На разі, попри затягування слідчих дій, ми не залишимо породіль і зробимо все, щоб винні понесли покарання, а подібні ситуації у нашому рідному місті більше не повторювалися!».

Сюжет-розслідування «Подвійна бухгалтерія» пологового будинку від 18.11.2021 можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=12-DiXEn9Kk&t=28s

Ми у соцмережах