Депутати фракції політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» у міській раді Первомайська (Миколаївська область) заявляють про ознаки політичного переслідування, яке організувало керівництво міста у відповідь на заклик «УСГ» працювати на користь жителів громади. Про це заявив голова фракції «УСГ» у міській раді Первомайська Євген Нотевський.

Справа, нагадаємо, тягнеться вже понад місяць. Наприкінці березня – початку квітня Євген Нотевський звернувся до міського голови Первомайська, а також мерії міста з пропозицією доєднатися до державної програми спільного фінансування будівництва важливих для міста об’єктів. Мова про спортивні комплекси та розширення мережі Центрів надання адміністративних послуг. Програми започатковані ще Урядом Володимира Гройсмана. І за останні роки вони зарекомендували себе як ефективні інструменти розбудови міської інфраструктури, як у великих обласних центрах, так і в невеликих ОТГ. Завдяки цим програмам відкриті сотні сучасних ЦНАП та спортивних об’єктів – як пришкільних майданчиків, так і великих комплексів з басейнами, кортами тощо.

Цього року Первомайськ міг долучитися до цих програм і отримати такі довгоочікувані сучасні ЦНАП та стадіон. Відповідний запит  був поданий депутатами «УСГ» вчасно, із дотриманням всіх вимог та правил. Але з незрозумілих причин в мерії проектної документації по об’єктах так і не зробили, а строки подання пропозицій минули. При цьому, на депутатський запит, чому так сталося, лише відмахнулися відписками, не пояснивши  причин такого зухвалого недбальства. І зараз на депутатів здійснюється політичний тиск.

«Найбільш неприємний факт це те, що у посадовців не вистачає енергії та сил для отримання держфінансування, але вистачило наснаги знайти інструменти впливу на мене, – пояснює Євген Нотевський. –  Нотевському почали «закривати рота», щоб він не говорив неприємні речі на сесії міської ради? Не вийде! Я дуже прошу міського голову відреагувати та винести догани начальнику управління культури молоді та спорту та начальнику житлового комунального господарства за навмисне перешкоджання діяльності депутата та свідоме введення  в оману колег по раді та жителів міста».

За твердженням депутатів «УСГ» це може бути «початком політичних репресій з боку місцевої влади проти проукраїнської партії».

Ми у соцмережах