Інтереси жителів Івано-Франківської області – у частині будівництва шкіл та дитячих садочків – жодним чином не враховані в рішеннях Івано-Франківської ОДА, які є основою фінансування проєктів – як по лінії Державного фонду регіонального розвитку, так і по лінії державних програм, наприклад «Велике будівництво». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Олег Гончарук.

Як повідомив політик, обласна комісія ДФРР ще минулого тижня мала розподілити на важливі для області проєкти понад 230 млн грн. Але усі вони або не оформлені належним чином, або просто проігноровані. А це, за словами Гончарука, пряме порушення чинного законодавства.

«Не виконано вимогу щодо публічності засідання та оприлюднення результатів роботи комісії, матеріали і пропозиції ОДА щодо розподілу коштів роздавались членам комісії не завчасно, а вже під час засідання, в пропозиціях ОДА проігноровані суспільно важливі об’єкти з високою рейтинговою оцінкою – будівництво школи в с. Боднарів Калуської ТГ, реконструкція водопровідних мереж в смт Делятин, реконструкція очисних споруд в м. Косів, відсутні пропозиції та бачення, що робити з об’єктами, які не завершені у 2021 році і мають високу залишкову кошторисну вартість. Мова про будівництво дитячого садочку в с. Стопчатів, добудову школи у с. Делятин, будівництво школи в с. Чукалівка», – наголосив Гончарук.

За його словами, усе це – результат непрофесійного підходу чиновників ОДА до вирішення проблем жителів області. Між тим виключно ці інтереси мають превалювати над політичними вигодами влади та особистими амбіціями чиновників, впевнений заступник голови «УСГ»

 

Ми у соцмережах