Напередодні 104 річниці бою під Крутами, представники молодіжного осередку «Українська стратегія Гройсмана» організували в Полтаві перегляд фільму «Крути.1918» та цікаву дискусію відносно однієї із найбільш героїчних сторінок в історії України.

«Чому, власне, ми вирішили провести зустріч у форматі дискусії – бо в Україні досі є різне бачення та трактування цих подій. Частина суспільства сприймає бій під Крутами, як трагедію, в якій загинув цвіт української нації. Але так само успішно живе міф ще з тридцятих років минулого сторіччя, створений у Західній частині України, де битву під Крутами було зображено в урочистих героїчних тонах, битва інтерпретувалась як перемога. Але, очевидно одне – що це важлива частина історії нашої держави періоду національно-визвольних змагань», – відзначає член партії «Українська стратегія Гройсмана”, співорганізатор заходу Вадим Чувпило.

Полтавський осередок «Українська стратегія. Молодь» організував перегляд стрічки «Крути.1918»

Багато із тих, хто брав участь у перегляді стрічки та дискусії – фактичні однолітки захисників Крут, що зупинили просування ворога на Київ у 1918 році. Саме на подібних прикладах героїзму повинна виховуватися сучасна молодь», – вважає співкоординатор заходу Анна Кондратьєва.

«Історія – це не стільки минуле, а, що важливіше, проєкція нашого майбутнього. Побутує мудрий вислів: “Скажи мені, яка історія нації, і я скажу, яке майбутнє її чекає”. Можна продовжити: скажіть мені, хто ваші прадіди, діди й батьки, і я з великою імовірністю скажу, хто ви є, або ким будуть ваші діти й онуки», – наголошує Анна Кондратьєва.

Представники молодіжки «Української стратегії» із цікавістю переглянули стрічку про подвиг захисників Крут та обмінялися враженнями та думками.

Полтавський осередок «Українська стратегія. Молодь» організував перегляд стрічки «Крути.1918» Полтавський осередок «Українська стратегія. Молодь» організував перегляд стрічки «Крути.1918»

Джерело

Ми у соцмережах