Сьогодні в Україні живуть майже 70 тис. дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. По суті, кілька районних центрів – без опіки, без захисту, без любові, але з цілим набором психічних і психологічних проблем, страхів і невпевненості. Чи можуть тут зарадити дорослі? Так! Якщо не стоятимуть осторонь. Соціальна ініціатива політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» – «Стратегія добра» – стала кроком назустріч одиноким дітям, кроком в напрямку світла. У цьому переконалися партійці Чернівецького обласного осередку «УСГ» і «Жіночого лідерства – Буковина». 

У переддень Святого Миколая в Чернівецькому розважальному центрі «Країна мрій» сталося диво: понад півсотні дітлахів від 6 до 15 років з сиротинців Хотинщини танцювали, співали, стрибали і просто пустували під оплески і підбадьорювання ельфів-аніматорів і таких же веселих вихователів. Хоча б на кілька годин вони забули про свою самотність і смуток. Для дітей це було радісно, а для організаторів  –  партійців «Української Стратегії Гройсмана» – не складно і приємно.

Команда «УСГ - Буковина»: Сирітство в Україні – проблема, «Стратегія добра» - рішення!

«Благодійність – справа, якою «заражаються». І це не дивно. Добро облагороджує людину, робить її більш досконалою і, як би це не звучало, людяною. Тому мабуть демонструвати «здоровий» клімат у сім’ї, навчати і показувати правильний алгоритм взаємин у соціумі, пропагувати толерантність, співчуття до чужих проблем, доброзичливість до іншої людини треба з раннього дитинства. Також треба привчати робити добро, допомагати нужденним», – відзначає представниця «УСГ» Оксана Волощук. Вона впевнена: організацією свят така допомога не повинна обмежуватись. Потрібен більш ґрунтовний підхід.

«Наша політична сила – «Українська Стратегія Гройсмана» – розробила цілий комплекс благодійних заходів під назвою «Стратегія добра». Це не тільки святкування Дня Святого Миколая та інших свят, а й благодійні акції, направлені на збір коштів на лікування та інші потреби дітей-сиріт. Кожен із нас, незалежно від національності, віросповідання чи політичних поглядів має усвідомлювати відповідальність за тих, хто потребує допомоги. А відповідальність – це не просто слово, це дії та конкретні вчинки», – наголошує Волощук.

Команда «УСГ - Буковина»: Сирітство в Україні – проблема, «Стратегія добра» - рішення! Команда «УСГ - Буковина»: Сирітство в Україні – проблема, «Стратегія добра» - рішення!

Ми у соцмережах