З нагоди чотирьох великих українських свят – Покрови Пресвятої Богородиці, 79 річниці створення УПА, Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України – 14 жовтня в Івано-Франківську пройшли урочисті заходи.

У Меморіальному сквері біля пам’ятника на могилі Романа Гурика – Героя Небесної сотні відбулася панахида. Звідти, вулицями Мельника та Незалежності, пройшла урочиста хода до Вічевого майдану, де провели молебень і нагородили захисників відзнаками міського голови, повідомляє Типовий Франківськ.

Вшанувати пам’ять співвітчизника та усіх Героїв, які віддали своє життя захищаючи Україну, до Івано-Франківська завітав уродженець міста, екс-міністр культури України, голова обласної партійної організації “Українська Стратегія Гройсмана” Євген Нищук.

«Сьогодні велике свято в історії України і я радий, що у мене з’явилося віконечко і я зміг приїхати до свого рідного міста, на Прикарпаття, де багато родини, де рідні люди по духу. Я завжди тут набираюся сили», – розповів політик.

Євген Нищук вважає, що проведення таких заходів є дуже важливим: «Стояли родини загиблих героїв теперішньої україно-російської війни і я бачив їхні очі. Для них важливо таке свято – воно засвідчує шану і розуміння того, що наша боротьба триває».

Євген Нищук: наша боротьба триває!

Разом із керівником партійної організації “Українська Стратегія Гройсмана” Євгеном Нищуком, захід відвідали його однодумці – представники політичної партії «Всеукраїнське Об’єднання «Платформа Громад» Тарас Виноградник, Назарій Іванів, Ігор Пасічняк та лідер партії Олег Гончарук.

Ми у соцмережах