Фракція політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» у Вінницькій обласній Раді повністю підтримує вимогу лідера партії Володимира Гройсмана до Уряду – якнайшвидше оприлюднити план вакцинації, показати суспільству чіткий графік поставки вакцин, а також зняти обмеження вакцинації для тих, хто має бажання щепитися.

Про це йдеться у зверненні фракції. На  думку представників «УСГ», сьогодні, коли спостерігається ріст захворюваності в цілому по країні, а Вінниччина опинилася серед лідерів за кількістю хворих, важливо ухвалювати швидкі, ефективні і дієві рішення.

«Виходом у боротьбі проти коронавірусної загрози є противірусна вакцинація.  На жаль уряд не зміг вчасно організувати замовлення і доставку в Україну вакцини, а також провести широку інформаційну кампанію щодо підтримки вакцинації. Все це призвело до того, що на сьогодні, в першу чергу через недовіру до влади, в Україні надзвичайно повільно проходить вакцинація, – йдеться у зверненні.

Проста арифметика показує: Україні для отримання колективного імунітету потрібно вакцинувати щонайменше 24 млн людей в найближчі 6 місяців. Отже, потрібні 48 млн доз. І тільки так можна говорити про подолання епідемії до кінця року.

«Але на сьогодні не оприлюднено чіткого плану Уряду щодо забезпечення України вакциною – не відомо, яка це буде вакцина, її кількість і як ця вакцина буде розподілена по регіонах», – наголошують депутати «УСГ».

Вони оприлюднили 5 основних вимог до Кабінету Міністрів, а саме – оприлюднити чіткий план вакцинації в Україні, зокрема оприлюднити графік забезпечення вакциною на найближчі шість місяців та помісячно надати інформацію про те, яка це буде вакцина і в якій кількості, оприлюднити плани розподілу вакцини по регіонах України, щоб області могли планувати вакцинацію, негайно зняти обмеження на вакцинацію для всіх верств населення, а також, організувати щоденне оприлюднення інформації про кількість вакцинованих українців, про ускладнення та побічні ефекти, які виникають після вакцинації.

Нагадаємо, 16 березня лідер політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман через мережу «Facebook» звернувся до Уряду з вимогою переосмислити питання вакцинації проти КОВІД – як з огляду на невтішні новини з медзакладів, так і з огляду на очевидно провалені перші тижні вакцинації. «Це потрібно не вам, Уряду, а людям», – наголосив політик.

Ми у соцмережах