Роль органів місцевого самоврядування в Україні, які сьогодні є так само на передовій боротьби за перемогу – важлива. На місцях вирішуються всі нагальні питання людей – і переселенців із зон активних бойових дій, і тих, хто проїжджає територіями громад, і тих, хто переносить виробництва. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав міський голова Вінниці, голова Вінницького обласного осередку політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Сергій Моргунов.

«Роль органів місцевого самоврядування в частині об’єднання суспільства і громад – важлива. Ми з перших годин війни разом з військовими займалися питаннями захисту людей, – сказав Моргунов. – У Вінниці ми організували соціальну інфраструктуру, організували транзит переселенців. Зараз 37 тис. осіб виявили бажання жити постійно у Вінниці, а в цілому по області –  192 тис. осіб. Нам треба було організувати роботу з міжнародними інституціями – Продовольчою місією ООН і Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців. Ми налагодили роботу – щоб люди отримали фінансову підтримку. Вже 70% людей у  Вінниці цю підтримку отримали».

За словами Моргунова, окрім прямої підтримки, Вінниця запропонувала можливості для працевлаштування, навчання і догляду за малечею. Для батьків-переселенців, які знайшли роботу у Вінниці, працюють 13 дитячих садочків.

«Це йде адаптація молодого покоління, – сказав Сергій Моргунов. – І так само наші органи соцзахисту пропонували можливості працевлаштування. У першу чергу – лікарі, вчителі, вихователі. А в межах програми релокації ми закликали бізнес із сьомого дня війни продовжити роботу».

Ми у соцмережах