25-метровий басейн для Всеукраїнських спортивних заходів й індивідуальних тренувань. У Вінниці відкрили перший муніципальний спорткомплекс з басейном «Аква-Він». Саме тут – єдині в місті 3-метрові вишки для стрибків у воду. Крім того, комплекс передбачає умови для гри у волейбол і баскетбол, занять єдиноборствами. На відкритті, зокрема, були мер Вінниці Сергій Моргунов та лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

«Наша команда зробила усе, щоб відродити СКА. Замість занедбаної аварійної будівлі вінничани отримали сучасний інклюзивний спортивний комплекс з басейном. Басейн вперше відкрився для відвідувачів через перерву в 15 років», – зазначив на відкритті спорткомплексу міський голова Вінниці Сергій Моргунов. За його словами, одне із завдань – спонукати вінничан до занять спортом та відповідального ставлення до здоров‘я загалом.

Відкриття комплексу відбулось у День місцевого самоврядування. Це символічно, оскільки саме завдяки фінансовій децентралізації, проведеній Урядом Володимира Гройсмана, міська влада Вінниці 3 роки тому змогла розпочати масштабну реконструкцію будівлі.

Замість аварійної будівлі вінничани отримали сучасний інклюзивний спорткомплекс з басейном, - Сергій Моргунов на відкритті комплексу «Аква-він»

«Важливо, що на старті реконструкції місто отримало підтримку у вигляді державної субвенції за програмою Уряду Гройсмана, метою якої якраз було будівництво басейнів в громадах – 8,2 млн грн у 2019 р.» – додає Моргунов.

«Місто, під керівництвом Сергія Моргунова розвивається, з’являються нові об’єкти. І такі позитивні рухи мають бути по всій країні – каже Прем’єр-міністр (2016-2019) Володимир Гройсман, – Тому надважливо давати владу людям на місцях. А для цього завершити реформу децентралізації. Тоді міста зможуть розвиватися і далі. І наша команда «Української Стратегії» докладе всіх зусиль, щоб так і було».

Спорткомплекс «Аква-він» передано на баланс міської дитячо-юнацької спортивної школи №3, яка займається розвитком волейболу, гандболу та велоспорту. Вихованці закладу зможуть займатись у спорткомплексі вже із грудня, усі охочі – з нового року.

Замість аварійної будівлі вінничани отримали сучасний інклюзивний спорткомплекс з басейном, - Сергій Моргунов на відкритті комплексу «Аква-він» Замість аварійної будівлі вінничани отримали сучасний інклюзивний спорткомплекс з басейном, - Сергій Моргунов на відкритті комплексу «Аква-він»

Ми у соцмережах