Молодіжне крило політичної партії «Українська стратегія Гройсмана», зміцнення якого визначено, як окремий напрямок розвитку політсили, поступово стає не тільки партійним рушієм, а й основою розвитку різних регіонів країни. Про це сказав лідер «УСГ» Володимир Гройсман під час zoom-зустрічі з молоддю Коломийщини.

Серед учасників дискусії були представники молодіжних організацій Карпатського краю, активісти «УСГ» та керівники міста. Для Володимира Гройсмана Коломия – не чужий регіон. Свого часу, на посаді Голови Уряду, він неодноразово бував в Коломиї і сприяв реалізації різних інфраструктурних проектів.  

«Але зараз – дуже радію, коли молодь продовжує наші починання, проявляє активність і розвиває свої громади, міста, області, – сказав Володимир Гройсман. – Я завжди говорю, що молодь – це не якесь «наше майбутнє». Це наше сьогодення і основа нашого життя. І мене дуже тішить, що місцеві вибори 2020 року дозволили нашій політичній силі знайти і привести у владу багато молодих людей, які сьогодні є депутатами рад різних рівнів і здобувають свій політичний досвід».   

За час розмови Володимир Гройсман відповів на понад три десятки питань, які стосувалися різних сфер, в тому числі – його роботи на керівних посадах у Вінниці та в центральних органах влади в Києві.

«Головний принцип моєї роботи – лідерство і відповідальність за кожне своє рішення. Якщо зараз взяти будь-яку нашу реформу, вона має результат і мала б результат надалі, якби її продовжували, як слід. Візьміть освіту, пенсійну систему, наші підходи до нарощування експорту, передусім продукції переробки! Навіть дороги. Саме наш Уряд вивів «Укравтодор» з банкрутства і почав масштабне будівництво доріг. Що головне – не за позикові кошти. Але зараз маємо колосальне нарощування боргів, посилення криз. Уряд не розуміє, що робить і лише послаблює Україну», – наголосив лідер «УСГ».

Оцінка поточної ситуації в країні, а також можливість участі «УСГ» у наступних парламентських виборах так само цікавила співрозмовників. «Так, як політична сила, ми готуємося до парламентських виборів. Але що важливо! Важлива довіра людей. Довіра  – це мотиватор і розуміння, що ти людям потрібен, – сказав Володимир Гройсман. – Але потрапити до парламенту – не самоціль. Я хочу, щоб Україна стала країною, в якій ми були впевнені. Моя амбіція – змінити життя людей на краще. Все інше – інструмент. Мене цікавить те, щоб ми за найближчі 10 років могли зробити Україну розвинутою. Я точно проти хаосу і проти бардака».

Окремо Володимир Гройсман прокоментував питання протидії російській агресії. Він наголосив, що час і розкоординованість санкцій грає проти України і на користь Росії. За «виграний» час Путін адаптується до санкцій, а на фронті проти нас стоять досвідчені, потужні, натреновані війська, які продовжують вибивати наших хлопців. Саме тому, єдине, що може бути інструментом протидії політиці агресора – міцна міжнародна коаліція і чіткі та однорідні санкції – як покарання за небажання відмовитися від планів із побудови «Росії без кордонів – моральних та юридичних». 

Ми у соцмережах