Прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман закликав світових лідерів зупинити очільника Кремля Путіна і не дати йому безкарно використати хімічну, біологічну чи ядерну зброю у війні з Україною. Про це політик сказав у відеозверненні в соціальних мережах.

«Світ вже з жалем спостерігав за смертю і відчаєм, які можуть спричинити хімічна, біологічна та ядерна зброя. Ми не повинні бути наступним прикладом подібного варварства… Якщо світ не діятиме, він втратить серце і душу, – сказав Гройсман. – Кожному світовому лідеру: ви справді хочете, щоб це стало вашою спадщиною? Ви хочете подивитися в очі своїм дітям і сказати, що ви нічого не зробили, щоб зупинити це? Я закликаю вас запровадити безполітну зону над Україною та вжити всіх превентивних заходів, щоб унеможливити використанні цієї зброї».

Гройсман також звернувся до росіян із закликом зупинити «абсолютне зло» – Путіна. «Вы хотите, чтобы мир запомнил вас теми, кто позволил применить такое оружие против женщин и детей? Вы хотите посмотреть своим детям в глаза и признать, что ничего не сделали, чтобы остановить бессмысленую бойню? Я призываю подняться против Путина и избавить мир от абсолютного зла», – наголосив Гройсман російською.

За словами лідера «Української Стратегії» світ не може бути мовчазним, а лідери, які обумовлять безкарність Путіна будуть відповідати перед історією і своїми нащадками.

«Ви хочете сказати дітям, що дозволили використати зброю? Хочете, щоб ваші діти побачили це наживо?», – звернув увагу Гройсман.

 

Ми у соцмережах