Злочини Росії в Україні мають бути розглянуті, оцінені і засуджені окремим військовим трибуналом – на кшталт Нюрнберзького трибуналу для нацистської Німеччини, сказав в ефірі телеканалу «Київ» прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

«Наступним кроком після нашої перемоги має стати створення окремого трибуналу, який розглядатиме російську війну проти України – на кшталт Нюрнберзького процесу. Не можна такі злочини залишати поза оцінкою і без притягнення до відповідальності», – сказав Гройсман.

На його переконання, світ сьогодні виключно чорно-білий: або ти на стороні добра, або на стороні зла. Тих, хто досі не може ухвалити рішення і обрати сторону, історія змиє у небуття. І це стосується не тільки окремих громадян, а й лідерів провідних країн світу.

«Дехто з них веде себе, як вівці, граються в якусь дипломатію, – сказав Гройсман. – Впевнений, що суспільства країн ЄС вимагають від своїх урядів досягти спільної перемоги (над Путіним), бо розуміють, що небезпека стосується їх так само. Уявіть собі, де були б путінські війська, якби не наші воїни! Польща, приміром, це розуміє! А Франція та Німеччина? Скільки разів їм треба бути «посланими» Путіним, щоб вони зрозуміли, що небезпека поруч? Як можна просто так дивитися на жертви з України? Ми, звісно, вдячні за вже надану підтримку, але очевидно: треба робити більше! Ми переможемо»

Ми у соцмережах