Прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман звернувся до росіян із закликом не спостерігати мовчки за тим, що відбувається в Україні. В ефірі опозиційного каналу «Популярная политика» (Росія) він наголосив, що найгірше, в тому числі вбивства жінок і дітей та руйнування українських міст, уже сталося, а отже настав час брати ситуацію у свої руки і позбавляти Путіна влади. 

«Я звертаюся до росіян: зупиніть це чудовисько Путіна! Зупиніть це зло, адже воно тягне на дно в тому числі і росіян! Сьогодні всі росіяни в тюрмі під відкритим небом під назвою «Росія». Настав момент, коли треба піднятися і забрати у нього владу», – сказав Гройсман.

Він також запросив в Україну тих, хто підтримує режим Путіна – особливо відомих митців – відвідати зруйновані Харків чи Маріуполь. За словами лідера «Української Стратегії», якщо у них залишиться хоча б відсоток совісті, вони все побачать і почують. А заразом зрозуміють, що жити з цим далі – не можна!

Гройсман нагадав, що українці були і є мирними людьми, але вони не вибачать безневинних смертей. Саме тому, наголошує Гройсман, час нанести непоправну шкоду військовій машині і економіці Путіна. «Шлях Путіна – Гаага. Він воєнний злочинець!»

Ми у соцмережах