Фракція політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» у міській раді Бердичева виступила різко проти будь-якого зростання податкового навантаження на підприємців міста під час пандемії і закликала депутатів, передусім соратників чинного міського голови Сергія Орлюка, не ухвалювати рішення про зростання ставки єдиного податку для другої групи спрощенців.

Про це повідомив голова фракції «УСГ» Ігор Романський. За його інформацією, наразі ставка податку становить 10% мінімальної зарплати, а з 1 січня 2022 року вона зросте вдвічі – до 20%. Отже обсяг податкового платежу зросте з 600 грн до 1300 грн.

Така політика щодо підприємців порушує одну з базових цінностей «Української стратегії Гройсмана» – принцип підтримки підприємництва, як рушійної сили розвитку локальної економіки. В деяких регіонах завдяки наполегливості представників «УСГ» введені спеціальні програми – наприклад, тимчасове скасування податку на землю, орендної плати або компенсації ЄСВ за кожне нове або збережене робоче місце.

«Фракція «Української стратегії Гройсмана» в Бердичівській міській раді рішуче проти збільшення навантаження на місцевих підприємців під час пандемії», – наголосив Ігор Романський. Він також запропонував жителям міста висловитися з цього приводу у своїх соціальних мережах, щоб отримати швидку і неупереджену думку.

Ми у соцмережах