Команда політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» готова показати нову якість політики в Україні і продовжити ті фундаментальні процеси перебудови країни, які були розпочаті в минулі періоди. Про це сказав лідер «УСГ» Володимир Гройсман під час великої партійної конференції, яка зібрала делегатів з різних регіонів країни і стала першою в серії подібних зустрічей. Нинішній захід пройшов в містечку Тульчин, яке свого часу стало одним із центрів загальнодержавної програми Уряду Володимира Гройсмана «Малі міста – великі враження».

Як наголосив Володимир Гройсман, зараз партія перебуває на середині шляху, який змінить майбутнє нашої країни на краще.

«Ми в центрі позитивних змін. Ми маємо зробити не просто країну, яку хочуть люди, а країну, яка дає людям те, на що вони заслуговують. І я маю надію та впевненість, що нова якість української політики розпочнеться з нашої команди Української Стратегії. Це буде політика, заснована на принципах компетентності, професіоналізму та відповідальності, об’єднана навколо спільного бачення», – сказав Володимир Гройсман.

За його словами, запит саме на компетентних політиків – очевидний. Брак професіоналізму і відповідальності вже призвів до економічної кризи, соціальної кризи і наразі веде до політичної кризи – руйнування державних інституцій, втрати довіри людей.

«Але цим викликам можна протистояти. Ситуацію можна змінити на основі бачення майбутнього, яке, я впевнений, ми всі поділяємо. Це бачення, яке складається з 5-ти пріоритетів: наділити людей владою, дозволити Україні увійти у вищу лігу розвинених демократичних держав, створити сильні державні інституції, поліпшити якість життя кожного українця, захистити культуру, ідентичність та територіальну цілісність України», – підкреслив лідер «УСГ».

Як наголосив Володимир Гройсман, наділити людей владою – це завершити децентралізацію. Якісно і правильно. Потрапити до вищої ліги розвинених країн – це подолати корупцію. Але не в контексті нинішніх ідей від влади щодо боротьби з олігархами. «Деолігархізація», яку нав’язують українцям провладні політики, це ніщо інше, як спроби перетворити Україну на Білорусь, де сама влада – найбільший олігарх в державі, впевнений Володимир Гройсман.

За його словами, важливе завдання – відновити довіру. Українці потребують справедливості, верховенства права та безпеки на вулицях.  Українцям потрібні – чесний суд, професійний уряд, дієвий парламент, ефективна правоохоронна система. Але державні органи не працюватимуть добре без якісних, кваліфікованих кадрів. Ми створимо нову систему, за якої успіх і кар’єрне зростання здобудуть тільки ті, хто якісно працює, а безвідповідальні кадри будуть одразу звільнятись.

На думку Володимира Гройсмана поліпшення життя людей – це грамотна економічна політика, яка сприяє зміцненню середнього класу і формує нову якість державної інфраструктури – від системи охорони здоров’я до всебічної підтримки підприємництва та створення нових робочих місць.

«Ми повинні створити країну, де є можливості для українців, які б дозволили найкращим та найсвітлішим умам залишатися тут. І це теж допоможе нам досягти покращення якості життя кожного українця. Це створить середній клас, забезпечить державні установи якісними кадрами, допоможе виховати сильних військових командирів, покращить якість поліції, дасть нам чудових лікарів та вчителів, дозволить підприємницькому духу ожити і творити! Це дасть українцям якість життя, на яку вони заслуговують», – наголосив Володимир Гройсман.

Окремо він торкнувся питання зовнішніх викликів, які стоять перед Україною. І це не тільки військові загрози з боку Росії, а й такі гібридні проекти тиску, як газопровід «Північний потік – 2». Цей газопровід – гібридна енергетична зброя, яку треба знищити. Як наголосив політик, українська дипломатія має докласти максимум зусиль, щоб згуртувати світову спільноту, і передусім країни «Великої сімки», навколо однорідної санкційної політики і недопущення будь-яких спроб Росії  втілити свої злочинні наміри й плани.

Ми у соцмережах