Логічним завершенням реформи децентралізації є внесення змін до Конституції України і побудова дворівневої системи організації влади на місцях – на рівні громади та на рівні області. Про це сказав лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» під час Zoom-конференції зі студентами Факультету Міжнародних відносин Львівського національного університету ім. І. Франка, Українського католицького університету, а також Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

«Подальша перспектива і те, що я буду робити, – завершувати децентралізацію шляхом внесення змін до Конституції. Мова про дворівневу систему – громада, яка має бути самодостатня, і на рівні областей – виконавчі комітети. Обираємо обласну раду, рада обирає виконком і той виконує свої функції», – сказав Володимир Гройсман.

На його думку, чинна влада, на жаль, дедалі більше згортає реформу і зобов’язує місцеве самоврядування розв’язувати проблеми, що вимагають підвищених затрат. Натомість дохідні можливості на місцях залишилися  на рівні 2019 року.

Як наголосив Володимир Гройсман, чинна влада має монобільшість, всі законодавчі та виконавчі можливості, але потрібних ініціатив, а відтак і ухвалення потрібних рішень, не відбувається.

Ми у соцмережах