Заборонивши польоти до Білорусі Український Уряд лише зробить послугу диктатору, – вважає лідер «Української Стратегії Гройсмана» Володимир Гройсман.

Свою думку він висловив у соцмережах: «Я не згоден з наміром уряду просто взяти і заборонити польоти до Білорусі. Лукашенко аплодуватиме такому рішенню, яким ми допоможемо йому ізолюватися і обмежимо потік людей, які їдуть до Білорусі. А багато з них можуть допомогти білоруському народу у боротьбі за свободу – різністю думок та поясненням фактів».

Ефективним рішенням України і ЄС, на думку політика, буде заборонити польоти у власному повітряному просторі всім офійним урядовим бортам з Білорусі. «Це залишить диктатора в країні і не зробить йому послуги, обмеживши доступ вільних проєвропейських людей в Білорусь», – переконаний Володимир Гройсман.

Окрім того варто заборонити українським літакам здійснювати транзитні польоти через повітряний простір Білорусі та дозволити виконувати тільки прямі рейси Київ-Мінськ-Київ, – пропонує лідер «Української Стратегії».

Нагадаємо, український Уряд планує розглянути припинення авіасполучення України з Білоруссю у вівторок, 25 травня. Таке доручення напередодні озвучив Президент Володимир Зеленський.

Ми у соцмережах