Інтерес до продажу українських земель висловлюють різні країни, у тому числі Китай, який ставить собі стратегічну мету збільшити споживання продуктів харчування до 2024 року на понад 20%. Але кінцева мета китайських партнерів не купувати продукцію українських фермерів, а купити землю, вирощувати свій продукт і годувати своїх громадян, впевнений лідер політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман.

Коментуючи в ефірі телеканалу «Україна 24» перспективи введення ринку землі вже з 1 липня цього року, політик висловив впевненість, що використовувати землю, важливий для економіки та безпеки країни ресурс, наосліп – злочин. І завдання влади – не підігрувати партнерам у земельних питаннях, а розвивати власний фермерський клас, який стане основою зростання нашої країни.

«Китай – найбільший наш партнер. Ми продаємо в Китай близько 45% сільськогосподарської продукції. До 2024 року в Китаї, за їхніми прогнозами, збільшиться споживання на 24%. Це означає, що вони зацікавлені в тому, щоб вирощувати більше продукції. Але вони не будуть у нас закуповувати. Вони будуть  робити все, щоб купити землю, самим вирощувати і самим себе годувати. Це їхня мета. І ми не маємо право їм підігрувати», – наголосив Володимир Гройсман.

Він нагадав, що Китай вже володіє великими земельними масивами в Латинській Америці, Азії, Африці, навіть біля берегів Японії. Але що найнебезпечніше: не є таємницею можливий стратегічний союз між Китаєм та Росією, нашим сусідом, для якого знищення та заволодіння українськими територіями є пріоритетною ціллю.

Як зазначив Володимир Гройсман, в земельних питаннях Україна не має права на помилку. Саме тому ухвалений наразі закон про обіг земель потребує негайного скасування – в тому числі у спосіб проведення референдуму, де люди висловлять своє бачення і ставлення до моделі ринку землі.

«Ухвалений Парламентом закон – це не дискусія між партіями. Це питання майбутнього нашої  держави. Відповідь на це питання закладає основи нашого розвитку на десятиліття вперед. І те, що зроблено зараз, не має нічого спільного з інтересами України і українців, – впевнений Володимир Гройсман. – Цей закон не відповідає інтересам фермерів і України в цілому. Закон зробить країну біднішою, оскільки він налаштований на те, щоб кількість фермерів зменшувалася».

Володимир Гройсман наголосив, що за часів його головування Урядом кількість фермерських господарств збільшилася на 15 тис. І зараз треба відновити цей тренд і зрозуміти, що український фермер – це патріот, який готовий створити нові робочі місця в українському селі, наситити внутрішній ринок і забезпечити продовольчу безпеку світу.

Ми у соцмережах