Головною метою будь-яких перетворень в державі має стати створення умов розвитку для української молоді, яка невдовзі формуватиме середній клас, а отже фундамент економічного зростання України. Про це сказав лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман під час зустрічі із випускниками шкіл Вінниччини, які набрали 200 балів за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання. Цього року «рекордсменів» із ЗНО в області – 12. Всі вони планують продовжити навчання в українських університетах і мріють отримати досвід роботи у великих компаніях.

«Ви здобули першу в житті перемогу – успішно склали випускні іспити. І я розумію, яка праця лежить за цим першим успіхом, – сказав Володимир Гройсман. – І зараз перед вами новий іспит – не просто обрати професію чи заняття, вступити до ВНЗ, а знайти себе, знайти внутрішню гармонію, яка стане базисом для вас на подальші роки».

Як зазначив Володимир Гройсман, для політика робота з молоддю – це не тільки драйв і задоволення, а й велика відповідальність. Українська молодь завжди ставить гострі питання і чекає компетентної відповіді – з аргументами і доказами. І від того, наскільки вони переконливі, залежить бажання дитини залишитися в Україні або шукати можливостей жити, навчатися і працювати за кордоном.

Команда політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» розуміє і розділяє цінності допомоги і підтримки молоді. «УСГ» активно розвиває своє молодіжне крило і дає поштовх новим молодим лідерам – на різних рівнях влади і в різних сферах. Приміром, у Вінниці завдяки зусиллям міської влади, більшість якої формують представники «Української Стратегії», запрацювали одразу кілька ініціатив з підтримки студентських стартапів, наукових розробок і громадських рухів.

Як зазначив Володимир Гройсман, «УСГ» радо вітатиме у своїх лавах молодих людей, які поділяють ключові партійні принципи і цілі. А це – розширення прав і можливостей жителів громад, розбудова сильних державних інституцій, дотримання європейських стандартів життя, захист ідентичності. Україна має увійти в лігу провідних демократичних держав світу, впевнений Володимир Гройсман, і розвиток освіти, правильна державна політика в сфері освіти, вимоги до якості і сучасності освіти – має в цьому контексті одне з ключових значень.

«Для нашої команди розуміння питання освіти починається з освіти в дитячому садочку – кожна дитина має отримати можливість відвідувати дошкільні заклади. Ми розуміємо, що потрібна політична воля суттєво переглядати шкільні освітні програми, програми освіти у вищій школі, професійно-технічних закладах. Треба реально підтримати фундаментальну науку – дати поштовх і можливості молодим вченим, винахідникам, – сказав Володимир Гройсман. – А наступний крок – створити умови, щоб фахівці після здобуття освіти, отримання досвіду, залишалися в Україні. Треба визнати: нас ніде не чекають так, як вдома. Вдома треба працювати і розвивати економіку. Сильна економіка, висока продуктивність праці дають нові можливості, в тому числі фінансові. Але це шлях. І його треба пройти. Наша команда пропонує пройти його разом».

Ця зустріч транслювалася наживо. Переглянути запис можна за посиланням

Ми у соцмережах