Український медик, незалежно від посади і місця роботи, є представником середнього класу українців і заслужив на достойне життя і забезпечення гідних умов і оплати праці. Про це сказав лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман під час зустрічі із лікарями та медперсоналом КНП Вінницька міська клінічна лікарня №1. Спілкуванням з медиками, зокрема фахівцями інфекційного відділення – опорного щодо лікування КОВІДу в обласному центрі, Гройсман почав свою дводенну робочу поїздку Вінниччиною.

Як зазначив політик, достойні зарплати, забезпечення лікарень ліками, киснем, обладнанням – це не просто слова. Це прояв поваги і відповідальності з боку держави. І дуже прикро, що на центральному рівні така повага – здебільшого в планах і заявах, в той час, як на місцевому рівні, зокрема у Вінниці, де представники «УСГ» сформували більшість у міськраді, програми підтримки медиків працюють понад рік. Так, муніципальна доплата вінницьким лікарям і медперсоналу, які працюють з хворими на КОВІД, становить від 8 до 15 тис. грн. Фінансування всіх заходів із облаштування МКЛ №1 – саме по лінії лікування КОВІД-пацієнтів – перевищила 100 млн грн.

«Наша команда чітко виставляє пріоритети, ми готуємо і будемо готувати інфраструктуру для викликів, які нас чекатимуть. Робимо все, щоб підтримати лікарів. Очевидно, що українська медицина потребує трансформацій. І для мене, як і багатьох людей, це особисте питання», – зазначив Володимир Гройсман.

У межах поїздки Володимир Гройсман також оглянув хід добудови головного корпусу Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. Свого часу цей проект увійшов до числа пріоритетних по лінії Державного фонду регіонального розвитку і отримав підтримку Уряду Володимира Гройсмана. До фінансування робіт і закупівлі обладнання долучилася і міська влада Вінниці. За планом, корпус введуть в експлуатацію вже в листопаді-грудні. Вінничани отримають сучасний медзаклад, здатний забезпечити цілодобове інтенсивне лікування і догляд пацієнтів.

Володимир Гройсман подякував будівельникам і лікарям за роботу. «Ви на передовій, у тому числі у війні з коронавірусом. Але ваша робота – це фантастика. І найголовніше, хочу  щиро вам подякувати. Від себе, від своє родини, від українців», – сказав Володимир Гройсман.

Ми у соцмережах