Лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман закликав створити широкий Комітет Європейського Союзу з питань протидії пандеміям та кліматичним загрозам, участь в якому могли б брати не тільки країни ЄС, а й всі держави континенту.  Про це він сказав у межах Економічного форуму в Карпачі (Польща).

«Пандемія показала нам всі наші слабкості. У тому числі рівень егоїзму – країн більш заможних, і страждань країн, які менш готові до цієї боротьби. Це точно не кінець, а початок тих викликів, до яких світ має бути готовим. В широкому сенсі. Ми маємо проаналізувати все, що відбулося, як реагувала Європа, наскільки сильною була боротьба країн, і наскільки сильно вони були закриті, – сказав Володимир Гройсман. – Треба проаналізувати діючу систему. Треба зробити висновки і створити в межах Європи Комітет, який би займався підготовкою питань захисту здоров’я, захисту економік і соціальної підтримки»

Як зазначив Володимир Гройсман, виклики роблять людей вразливими, особливо, коли вимагають ізоляції. І тут постає питання не тільки соціалізації дорослих, а й дітей, які навчаються дистанційно. Це серйозна проблема, яка вже зараз вимагає вирішення і лідерства.

«Не можна йти на поводу у пандемії. Ми не повинні змінювати уклад життя. Ми маємо залишатися людьми. І на зміну нам не має прийти штучний інтелект. Ми маємо створити систему  прогнозування і реагування на виклики», – наголосив Володимир Гройсман.

Ми у соцмережах