Намагання чинної влади залатати бюджетні дірки податковим навантаженням і черговими боргами – недалекоглядна політика, яка нагадує активне пиляння гілки під собою. Так прокоментував лідер партії «Українська Стратегія» ті податкові ініціативи, які є наразі в Парламенті і можуть бути розглянуті вже цієї сесії.

За твердженням політика, будь-яке підвищення податків в час економічної кризи веде лише до закриття бізнесів і посилення тінізації економіки.

«Цей рік – чемпіонський по залученню боргів. І це велика проблема для наступних періодів. Борги будуть відволікати від розвитку економіки, – впевнений Володимир Гройсман. –  І зараз вони закривають свої недопрацювання посиленням тиску на бізнес. Вони хочуть повидушувати з усіх максимально все. Але це короткозора стратегія. Якщо будуть вводити нові податки, вони будуть знищувати економіку і потенціал до зростання. Вони будуть пиляти гілку, на якій сидять. І врешті решт вона впаде».

Разом з тим, наголосив Володимир Гройсман, шанс виправити ситуацію ще є. Він полягає в тому, щоб не дати парламентарям ухвалити рішення про зростання податків.

Ми у соцмережах