Лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман вимагає від Уряду сконцентрувати всю увагу на питанні вартості газу під час опалювального сезону, який розпочнеться за місяць і вже зараз ризикує стати найскладнішим для українців. Про це політик сказав в ефірі телеканалу «Україна 24», коментуючи енергетичні питання.

«Перше, на чому має концентруватися Уряд разом з НАК «Нафтогаз України» – це вартість газу для населення, громад і установ. У нас 10 вересня, через 35 днів, почнеться опалювальний сезон. Газ для громад і установ уже б’є космічні рекорди. У людей забрали субсидії. На початку листопада будуть виставлені рахунки, а в нас на сьогодні тільки 2 млн людей мають право на субсидію. Крапка. І це щонайменше втричі менше, ніж має бути», – наголосив Володимир Гройсман.

Він нагадав, що кілька днів тому звернувся з листом до Уряду, в якому чітко визначив проблеми і запропонував механізми їх вирішення. Проте з боку влади, зокрема Кабінету Міністрів – жодної реакції.

«Треба захистити місцеві бюджети і людей через субсидії. Вони мали зробити це давно. А вони не чують. Люди в стресі в очікуванні страшних рахунків» – резюмував Володимир Гройсман.

Ми у соцмережах