Вінниця, яка є одним з найбільших партійних осередків «Української Стратегії Гройсмана» і де більшість у міській раді формують саме партійці «УСГ», знову очолила щорічний глобальний рейтинг українських міст, проведений Міжнародним республіканським інститутом (IRI). Результати дослідження опубліковані у впливовому всеукраїнському виданні «НВ».

Як зазначається, Вінниця перемогла Київ і ще 24 обласних центри за кількома показниками, зокрема – якості життя, задоволеності мешканців послугами від міської влади, відчуттям безпеки, комфорту транспорту, комфорту ведення бізнесу і навіть розвитку паркової інфраструктури. Загалом Вінниця отримала 3,6 бала з 5 можливих.

Автори дослідження наголошують: однією з ключових рушійних сил розвитку міст стала децентралізація, яка передала в регіони більше грошей та повноважень. Міські політики, котрі отримали посади за результатами місцевих виборів 2020 року, виконують свої обов’язки добре. У людей з’являється відчуття розвитку їхніх міст.

«У Вінниці утворився потужний ІТ-кластер, у якому працюють тисячі розробників та інженерів. Звідси можна легко дістатися до Києва на поїзді класу Інтерсіті, що покращує трудову мобільність. 41% вінничан кажуть, що почуваються абсолютно безпечно, коли вночі йдуть містом пішки, навіть якщо це віддалений від центру район. 59% містян впевнені, що їхнє місто — достатньо сучасне та вдало використовує технологічні інновації» – йдеться у дослідженні.

Як показали опитування, 74% вінничан вважають, що справи у їхньому місті йдуть у правильному напрямку, а 78% схвалюють роботу міського голови – Сергія Моргунова, який очолює Вінницьку обласну організацію «Української Стратегії Гройсмана».

Прикметно, що третє місце в рейтингу українських міст посів Івано-Франківськ, який активно розвиває політична сила “Платформа громад”. У середині вересня “УСГ” і “Платформа громад” заявили про стратегічне партнерство.

Ми у соцмережах