Політична партія «Українська Стратегія Гройсмана» активно розбудовує осередки в усіх областях України і долучається до різних виборчих кампаній – незалежно від політичного рівня і з огляду на різні політичні сценарії, які сьогодні обговорюються в суспільстві та вищих щаблях влади. Про це в бліц-інтерв’ю сказав голова виконавчого комітету політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Олександр Саєнко. 

Зараз для нас ключове завдання – інституційна розбудова партії, створення обласних осередків, пошук компетентних, професійних людей на місцевому рівні, – говорить Саєнко.

Мова про всі області?

Так. Ми ведемо будівництво на рівні областей і громад.

 Чи є для партії пріоритетні регіони? 

Ми будуємо партію в усіх областях. Вже маємо потужні осередки – Вінниччина або Івано-Франківщина. Вінницький осередок партії очолює мер Вінниці Сергій Моргунов. В Івано-Франківській області осередок «Української Стратегії» очолює Євген Нищук. У Франківську ми домовились про стратегічне партнерство з партією «Платформа громад». Також у нас є команди на Рівненщині, Хмельниччині, в Києві, в Херсоні, на Полтавщині, Київщині.

За яким принципом підбираються люди, які потім стають партійцями «Української Стратегії»?

Ми виставляємо кілька ключових вимог. Перша – доброчесність, репутація людини та відсутність за нею корупційних історій. Друга – професійність, готовність долучитися до політичної роботи, готовність брати на себе відповідальність. Готовність пропонувати і реалізовувати рішення – на різних рівнях. «Українська Стратегія» має свої цінності, свої пріоритети, а саме: наближення влади до людей, розбудова професійних інституцій, долучення України до ліги провідних демократичних країн світу, ефективна економічна політика, захист територіальної цілісності та нашої  ідентичності. Якщо людині ці речі зрозумілі і близькі – вітаємо в команді!

 Гроші  або звязки мають значення?

Жодним чином. Відсутність фінансового ресурсу за людиною взагалі не може бути обмеженням. Подивіться на більшість наших депутатів, які вже отримали мандати і працюють в радах різних рівнів. Це молоді, професійні люди, які вже чогось досягли. Але вони прагнуть нового рівня саморозвитку – хочуть зробити щось для держави, для своїх територій. Серед наших партійців справді  багато успішних людей, які побудували успішні справи. Але всі вони хочуть бути успішними в успішній країні, і тому обирають нові можливості для застосування своїх знань і зусиль. Вони знають як працювати, як реалізувати себе. І дуже добре, що вони долучаються до нас.

Вибори. 2019 рік – став першим випробуванням для партії. 2020 рік – досить потужна заявка на місцевих виборах. Які далі  плани і які кампанії цікаві «УСГ»?

У нас у назві є слово «стратегія». І всі рішення, які ми пропонуємо і реалізовуємо – це системні, стратегічні речі. Тому наша заявка на місцевих виборах – не випадковість. Ми і цього року активно долучалися і будемо долучатися до різних виборчих кампаній. Системно готуємося до Парламентської кампанії, яка відбудеться в жовтні 2023 року.

А якщо будуть дострокові вибори?

Це не зіб’є нас із обраного курсу. Долучимося і до дострокових виборів. Ми тримаємо руку на пульсі, адже маємо бачення і шлях втілення важливих перетворень в країні.

Ми у соцмережах