Гроші, які Україна отримала в межах судового процесу в арбітражі Стокгольму – в грудні 2019 року, треба було направити виключно на закупівлю газу і вугілля, ціни на які на той момент були мінімальними. Про це в ефірі «Хард з Влащенко» заявив лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман.   

На переконання політика, отриманого обсягу коштів – 2,9 млрд дол. – вистачило б на закупівлю максимально можливого обсягу палива, щоб пройти не один опалювальний сезон, без штучних криз і хаотичних рішень, які зараз приймаються.

«Кризи не повинно було бути, вона створена штучно. Але люди за це змушені платити. Людям підвищили ціну і закрили право на субсидію. Мій уряд свого часу захистив людей – під час зростання цін на паливо. Те ж саме мали зробити урядовці зараз, – сказав Володимир Гройсман. – От зараз пішли на меморандум. А це «топорне» рішення. Кажуть, що для бюджетників ціна на газ буде 13,6 грн за кубометр. Але це коштуватиме мільйони гривень для бюджетів всіх міст».

Така ж ситуація, як наголосив лідер «УСГ», в енергетиці. Запаси вугілля вкрай низькі – їх вистачить на 15 днів. «Все ведуть до того, щоб відкрити імпорт з Росії. І ми розуміємо, куди підуть гроші. От вам державна політика – катастрофічний підхід до управління», – впевнений Володимир Гройсман.

 

Ми у соцмережах