Європейський Союз розуміє, що Росія, як хижак, вже наступає на стратегічні інтереси Європи і створює їй кризи, але це не привід Україні чекати чиїхось рішень і не виконувати внутрішніх трансформацій.

Про це в ефірі «Україна 24» сказав лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

Коментуючи результати саміту «Україна – ЄС», що відбувся в Києві 12 жовтня, Гройсман зазначив, що загальний тон заяв нагадує аналогічні документи минулого і позаминулого років. Конкретики – небагато. «Але є кілька важливих речей. Одна з них: Росія має нести відповідальність за штучно створені нею «Л\ДНР». Це правильний сигнал, – сказав Володимир Гройсман. – Наші європейські партнери розуміють, що цей хижак у вигляді Росії вже наступає і на їхні інтереси, створює їм різні кризи».

Але Україна не може і не має сидіти склавши руки – навіть не дивлячись на те, що конкретики по «Північному потоку – 2» і енергобезпеці немає ані в Європі, ані всередині України.

Як наголосив Гройсман, єдино правильний шлях для нашої держави зараз – виконувати Угоду про Асоціацію з ЄС, яка наразі далека від повного і якісного втілення і виконання, та будувати власну країну.

«Стратегічне бачення в тому, що Україна має всередині розвиватися і трансформуватися: мати сильну економіку, соціальну політику, стати членом ліги європейських заможних держав. І це питання до нас – до України, до чинного уряду», – зазначив Володимир Гройсман.

Ми у соцмережах