Чинна влада, не маючи плану дій і розуміння шляхів подолання глибокої соціально-економічної кризи, робить все можливе, щоб заблокувати інформаційний простір і не дати українцям почути правду про ситуацію в країні. Але Україна – країна волелюбних людей, які не терплять нав’язування правил щодо того, що читати і що дивитися.

Про це в ефірі «Україна 24» сказав керівник виконавчого комітету політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Олександр Саєнко. За його словами, наступ на свободу слова, який спостерігається в країні останнім часом, – це хибний і небезпечний шлях.

«Свобода слова – базова цінність будь-якої демократичної країни. Українці – волелюбний народ. Ми  не раз доводили, що коли намагаються цензурувати свободу думки, розказати, яку газету читати, який канал дивитися, люди виходили… у нас два Майдани були. Історична боротьба українців показала, що українці ніколи не сприймали і не сприймуть цензуру», – сказав Олександр Саєнко.

За словами політика, дивно сьогодні бачити спроби влади поділити засоби масової інформації на правильні і неправильні. «Україна ніколи не стане Білоруссю, Росією чи Китаєм, де ми бачимо серйозний рівень цензури. І тут хочеться бути солідарними з журналістами, які фахово роблять свою роботу, попри тиск, дзвінки, зустрічі», – наголосив політик.

Він запевнив, що ручне керування медіа в Україні – річ неприпустима. І вона призведе лише до чергової кризи. «Ми вже бачимо намагання в ручному режимі керувати місцевим самоврядуванням – і що відбувається з мерами. Зараз вони на ті ж граблі стають зі свободою слова. Це небезпечний шлях і на ньому влада зазнає фіаско», – наголосив Саєнко.

Ми у соцмережах