Запропоновані чинною владою податкові ініціативи, а саме проєкт закону 5600 та податкова амністія капіталів, це шахрайство державного рівня, коли підприємництво примусово знищують. Про це в ефірі телеканалу NTA (Львів) сказав лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман.

Він нагадав, що через пандемію і катастрофічну економічну політику влади українці вже втратили понад 120 млрд грн власних заощаджень. І зараз на них чекає черговий, тепер податковий зашморг.

«От зараз вони змусять українців заповнити декларації і заплатити податки. Вони хочуть заднім числом порахувати статки людей. А яке відношення вони, влада, до цього мають? Що вони, влада, мають до тих статків, які українці мали, умовно, з 1990-х років? Люди працювали, їздили, заробляли, а тепер їм кажуть – заплати за своє майно 5 чи 9% податків. Це справедливо?», – сказав Володимир Гройсман.

На його переконання, не можна тиснути на тих, хто працює, створює робочі місця, виробляє продукцію. «Що робить влада? Таке враження, що вони просто злі на підприємців і створюють такі закони, щоб душити бізнес. Приміром, в проєкті закону №5600 є надповноваження для податкових органів. Їм, скажімо, не сподобається, що ваш канал сповідує свободу слова – прийдуть і арештують рахунки. І ви роками будете доводити свою правоту»,  – сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що така політика до добра не приведе ані чинну владу, ані країну. Зрозуміло, що продовження такої політики просто змиє безвідповідальних політиків з мапи країни. Але чекати цього – дуже дорого і ситуацію потрібно виправляти вже сьогодні, у тому числі через дострокові вибори до Парламенту.

«Для нашої команди – «Української Стратегії Гройсмана» – пріоритет: сильна економіка і зрозуміла соціальна політика. Нинішню ситуацію треба виправляти, чим швидше», – зазначив  лідер «УСГ».

Ми у соцмережах