Чинний Уряд через власну безвідповідальність і некомпетентність повністю провалив вакцинальну кампанію і підготовку медичної інфраструктури до чергової хвилі КОВІД в Україні, а ціна прорахунку – сотні втрачених життів щодня. Про це сказав в ефірі телеканалу NTA (Львів) лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман.

«Чинний уряд прийняв рішення про започаткування інформаційної кампанії лише в середині жовтня – а це вже третя хвиля хвороби. Ми рухаємося в сторону локдауну, а досі не затверджена програма інформування людей, – сказав Володимир Гройсман. – І коли пропонуєш уряду певні речі, як покращити ситуацію, систему вакцинації – не реагують!»

Володимир Гройсман нагадав, що свого часу запропонував фінансово стимулювати вакцинацію проти КОВІДу, надати підтримку людям: мінімальну зарплату на час карантину, підтримати бізнес в частині кредитів і відстрочки орендних платежів, запровадити безкоштовну вакцинацію від сезонного грипу і ввести тестування в школах та ВНЗ. При цьому гроші на всі ці заходи – були. КОВІДний фонд, а також цьогорічний подарунок від Міжнародного валютного фонду сумарно становили понад 5 млрд дол. На переконання Гройсмана, цього було б більш ніж достатньо, щоб держава захистила людей і проявила елементарну турботу.

«Що з цього зроблено? Нуль! Аргументів, чому ж не зробили  – нуль! Навіть з вакцинами: кажуть, що вона є! А логістика її доставки у віддалені громади є? Немає! – наголосив Володимир Гройсман. – Я вважаю, що влада не зацікавлена в тому, щоб перемогти коронавірус. Походження помилок – некомпетентність і безвідповідальність. І ми всі платимо за це життями людей».

Ми у соцмережах