Будь-які закиди і спроби перетворити Україну з парламентсько-президентської республіки в жорстко президентську – неприпустимі й ведуть країну до авторитаризму та узурпації влади. Таку точку зору в ефірі телеканалу «Україна 24» висловив лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

За словами політика, влада сьогодні не думає про соціальні питання, про боротьбу з КОВІДом, про економіку. Натомість пробує набратися додаткових повноважень. І це в умовах, коли є монобільшість в Парламенті, моноуряд і правоохоронні органи.

«Забезпечте  соціальну, економічну, екологічну, біологічну безпеку, а не пробуйте натягнути на себе більше повноважень», – наголосив Володимир Гройсман.

Він також прокоментував практику ухвалення урядових рішень в Офісі Президента та активного використання механізму санкцій РНБО. На переконання Гройсмана, це підміна понять і інституцій, а не реальні кроки оновлення країни. «Потрібні верховенство права і ефективна судова система, – впевнений Володимир Гройсман. – Влада має мандат від людей установлювати це, але третій рік нічого не робиться».

Ми у соцмережах